Bakan Mehmet Şimşek kimsenin gözünün yaşına bakmadı.
Bana göre iktidarın oy kaybına sebep 1 numaralı adam.
Bana göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyon sarsıcısı bir adam.
Bana göre Ak Parti’den ayrılışı gönülden, ikinci dönüşü gönülsüz bir adam.
Bana göre İngilizliği tüm hücrelerinde özümsemiş, Türklük Kürtlük mef’umları zayıf bir adam.
Bana göre gözleri ışıldak kendi fırıldak Nebati’den daha kötü bir ekonomist.
Bana göre ülkeyi tüm unsurlarıyla kötü ekonomi sayesinde diplere düşüren ve halen düşürme hırsımdan vazgeçmeyen bir adam.
Bana göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sabrını taşıran bir adam.
Mehmet Şimşek bugün büyük bir cesaretle Mardin’e geldi, sanayicinin karşısına çıktı konuştu ve gitti.
Peki ne konuştu ?
Tüm sektör temsilcilerini tek tek dinledi. Büyük bir dikkatle söyledikleri herşeyi not aldı. Her konuşan kişinin sorunlarını ve taleplerini dinlerken büyük bir dikkatle konuşanın gözlerinin içine baktı ( Yani herkesi hipnoz etti )
Hipnoz etti diyorum çünkü tüm sektör temsilcileri burnundan soluyordu ama Sayın Bakan hepsini kendilerini dinleme taktiği kullanarak onları hipnoz ederek yumuşatıp susturdu.
Çünkü taleplerin % 99’una uygun değil, yapamayız, ülke ayağa kalkar, falan filan diyerek herkesin parmağına yüzük doldurdu ve gitti.
Bakan bey Allah’tan hipnozu ölçülü kullandı, yoksa topladığı sektör temsilcilerinin ceplerinde kalan son kuruşuda alıp gitmediğine binlerce şükür olsun.
Görüştüğüm sektör temsilcilerinin ağzı kulaklarındaydı. Kurdukları cümle şuydu finalde. Valla taleplerimiz olumlu karşılanmadı ama Bakan bizi dikkatle dinledi.
Bende diyemedim ki onlara geçmiş olsun Bakan sizi hipnoz etmiş diye. Arkanıza bakarsanız anlarsınız diyemedim tabi umutlarını kırmamak için.
İngiliz vatandaşıda olan Mehmet Şimşek emin olun İngiltere’ye gitse hiçbir muhasebe departmanında muhtemelen iş bulamaz ama ülkemin hesaplardan sorumlu bakanı. Artık ne hesabı varsa
Şimdi kendisini çok uzun yıllardan beri yakın takip edip tanıyan biri olarak şunu söylicem. Ah Mehmet yaptın yine bu sporu …
Murat Çuhadar
