Hangi dua veya hangi hayrın karşılığını verdi bana Yüce Yaradan bilmiyorum ama nasip oldu ve şu anda Umre’deyim. Beytullah’tayım yani Allah’ın evindeyim.
Yüce Rabbim beni davet ettiği gibi tüm müslümanları buraya davet eder ve bu nasibe mazhar olursunuz.
Lütfen gelmeye niyet edin, lütfen bu niyetinize çaba ekleyin ve duanızda ısrarcı olun.
Burayı kaleme dökmek, dilde anlatmak mümkün değildir ama şunu yemin ederek söyleyebilirim ki burası her gelen için yaşayacağı bir mucize kapısıdır. Allah’ın evinden Allah’ın ikramını almadan giden hiç kimse yoktur.
Burada iyilikte yarış maratonu vardır. Günahınız ne kadar büyük olursa olsun Af ve Mağfiretin sahibi Allah’ın kabul şanını yaşayacaksınız.
Merhametin, şefkatin ve kalplerden kalplere akan kardeşlik zemzemini yüreğinizde tadacaksınız.
Ben UMRE MUCİZESİ isimli kitabımı yazmaya başlıyorum ve sizlere orada ayrıntılı bir şekilde kendi yaşadığım 3 mucizeyi anlatacağım.
İslam neferleri olan bir takım özel hocaların burada Eşref-i Mahlukat kimliğini hakkıyla nasıl sergilediklerini anlatacağım ve bunlardan biriside Hoca Mahmut Resuloğlu ve kıymetli dergah dostlarıdır. Allah onlardan ebedi razı olsun. Kendilerinden feragat ederek, kendilerini önüme kalkan ederek yüzümü sürdürdükleri Kabe kapısında yaşadığım duyguların karşılığını ömrüm boyunca onlara hizmet etsem haklarını ödeyemem.
Hoca Mahmut Resuloğlu ve Dergah neferlerinin İslam dinindeki Allah’ın birbirinizle ilgili iyilikte yarışın, sevgi dili konuşun, birbirinizin ayıbını örtün, gözleriniz birbirinizin kalbine baksın gibi unsurları her hücreme hissettirene kadar yaşattılar. Allah onlardan ebedi razı olsun.
Bu yolculuğa çıkmamda ve bu gruba denk gelmeme vesile olan Eyüp Sultan Camii imamı Erhan Hocama ve bu yolculukta seyahat sorumluluğumu alan Selami Hocama sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan da ebedi razı olsun.
Şimdi sıra Seyahat şirketi sahibi Selami Güleç hocama geldi. 30 lu yaşlardaki Selami hoca Rabbin Nur ikramına mazhar olmuş bir simaya sahip, Hazreti Osman’dan miras kalan edep ve haya ikramını taşıyan çok özel biri. Sabır sükunet zeka be tam bir akıl küpü. Kullandığı kelimeler yüreğinde bal’a bulanarak çıkan hitabet üstadı. Neşesi eğlenceli tavrı, rehber olmaktaki profesyonelliği ile insanları kendine hayran bırakan ve UMRE ziyaretinizi hem hüşu, hemde anlayarak yapmanıza sebep olan muhteşem bir adam . Şükür Turizm ismiyle hizmet verdiği bu alanda din ticareti değil, din hizmetkârlığı yapan gerçek bir kardeştir. Allah ondan ebedi razı olsun.
Buraya gelirken zaten dikkat etmeniz gereken en önemli birinci sıradaki unsur, birlikte geleceğiniz firmadır. Çünkü her sakallıyı, her sarıklıyı hoca diye yerseniz onlarda sizi bi güzel öper ve burada hüşu yerine eziyet ve zulüm yaşarsınız. Dolayısıyla bu alanda hizmet veren, istismar ve sömürü üstadı olup, peygamberin giyim ve şekil taklidini yapanlardan Allah sizi ve bizi korusun.
Bazen aptal gibi görünmek belki birazcık para kaybına sebep olur ama sonrası o kayıp başkalarının kaybına engel olacak kalkana dönüşen bir tecrübe olur. Siz para kaybedersiniz, onlar ahiretini kaybeder.
Bu duygu ve düşüncelerle diyorum ki Kalplerinize abdest aldırın ve niyet edin buraya gelmeye. Allah yar ve yardımcınız olsun. Rabbim tüm Müslümanları korusun İnşallah.
Murat Çuhadar
Türkiye’nin Yaşam Koçu
