MUHTAR’LAR KIZARSA !!! EYVAH EYVAH
Murat ÇUHADAR

MUHTAR’LAR KIZARSA !!! EYVAH EYVAH

Bu içerik 1178 kez okundu.

Yahu siz ne sanıyorsunuz ? ayarlarıyla oynamadık bir Muhtarlar kalmıştı ve Nihayet onu da başardınız. 
Bakın Muhtar dediğiniz mekanizma SABIR VE GERÇEK EMEĞİN SEMBOLÜDÜR. Onların ayarıyla oynamak, kendi siyasi geleceğinizle de oynamaktır. 
MUHTAR MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAYACAK diye açıklamayı sayın Cumhurbaşkanı bizzat kamuoyuna kendi ağzından duyurdu ve “YENİ ZAMLI MAAŞINIZ HAYIRLI OLSUN” dedi. Güzel çok güzel hemde. Ama 2 önemli husus var.
1. MUHTAR MAAŞ ALMAZ Kİ ZAMMI OLSUN … Muhtar ödenek alır. Bu ödeneğin karşılığında Muhtarlığa gelen yüzlerce vatandaşa çay, kahve,şeker falan ikram eder. 
Faturalarını kendi öder. Telefon, elektirik, doğalgaz, su falan. A4 kağıt kullanır. Yazıcı kullanır ve bunun kartuşu vardır. Artık ikametgah, Nüfus Cüzdan sureti gibi işlemleri yapmadığından, para dönüşümü olan bir mekanizması da yoktur. 
PTT’ye ambar hizmeti verir ve tüm ulaşılmayan tebligatların depoluğunu yapar. Gelen giden tebligatını ondan alır, bu da ekstra iş yükü yani diğer bir deyişle ANGARYA. 
Tonla yetkiyi de ellerinden aldınız. Ama külliye’ye götürüp cüppe giydirip kep fırlattırdınız. Toplantılara katılma zorunluluğu getirip, olmayan yetkileriyle onları haybeden getir götür yaptırdınız. 
Belediye Başkanlarının kandillerde bayramlarda seyranlarda kandil simidi dağıtım merkezleri olarak kullandınız ama GAZ VERMEYİDE UNUTMADINIZ. Yok muhtar candır falan filan. 
2. HAYIRLI OLSUN DEDİĞİNİZ OLMAYAN MAAŞ VAADİNİZİN ÜZERİNDEN 2 AY GEÇTİ AMA NE ZAM VAR ORTADA NE MAAŞ.
Muhtar tanımını kısa bir özetle yapacağım ama önce şu konuya da bir değinelim.
Kendi cebinden kamu hizmeti yapan Muhtarlar, devasa bütçelerle hizmet eden bir çok kamu görevlisi ve Belediye Başkanından, hatta Milletvekilinden bile çok daha fazla gayret ve emek sarfeden toplum kahramanlarıdır. 
Her hanenin içini dışını bilen . Vatandaşın derdiyle dertlenen, fakir fukaraya her türlü yardımı içten ve beklentisiz veren ailemizin büyükleridir muhtarlar.
Halka hizmetin Hak’ka hizmet olduğunu her daim bize hisettiren özel insanlardır.
Siz ise aldınız bir çok yetkiyi ellerinden ve sisteme işçi ettiniz. Aferin size…
Muhtarın sigortasını kimse ödemez
Muhtar emekli olmaz
Muhtar 7 / 24 hizmet yükümlüsüdür
Eeee sonuç. Muhtar bunu mu hakkediyor. 
Hele hele Bazı Ego’lu Kaymakam ve Belediye Başkanlarının onlara karşı tavırlarını gördükçe insanın dellenmesi geliyor. Sanki Muhtar onların babasının uşağı. Sanki Muhtarı onlar var etmişler. YAPMAYIN BEYLER. Muhtar saygınlığına, Ailemize ve toplumumuza olan manevi yönlerine dokunmayın. 
Sayın Cumhurbaşkanına suç atma modasına Muhtar sorunlarını da ekleyelim. O Müthiş Danışman kadro her kimse, ya da yerel yönetimlerden sorumlu iktidar’da kimler varsa azcık düşünmelerini ve Cumhurbaşkanı’na ofsayt yaratmayacak bilgi ve işlem sunmalarını öneririm. 
Ellerindeki yetkiyi ne kadar alırsanız alın, onların özlük haklarını istediğiniz kadar vermeyin ama unutmayın. Toplum Muhtarların dediğini dinler. En azından ben ÇOK dinlerim.
Murat Çuhadar 
Türkiye'nin Yaşam Koçu

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Okul Güvenliği Devlet Politikası Haline Geldi
Okul Güvenliği Devlet Politikası Haline Geldi
Esnaf Odası’ndan Önemli Protokol
Esnaf Odası’ndan Önemli Protokol