MARDİN’DE DEĞİŞİM SÜRECİ BAŞLADI
Murat ÇUHADAR

MARDİN’DE DEĞİŞİM SÜRECİ BAŞLADI

Bu içerik 97 kez okundu.

Vali Tuncay Akkoyun - Mardin Spor ve Nihayetinde Ömer Özel derken, şehirde değişim dönüşüm süreci bir anda şekle geldi.

Niteliksiz siyaset, hantal bürokrasi, ekonomik sorunlar, sosyal medya ağaları, ego sultanları falan derken binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapan Mardin’de istenmeyen bir çok çirkinliğe şahit olduk.

Çalan çırpan mı dersiniz. Soyup soğana çevirenmi dersiniz. Kumpas üstüne kumpas kuranmı dersiniz. Şebeke ağları örenmi dersiniz. Ne derseniz vardı işte. 

İnsanımız artık kendi şehrinden nefret eder hale gelmişti. Hele eski Mardin yok mu ? Hallar pamuğuna dönmüş ve rezil bir hal almıştı.

Konuştuklarında saçını süpürge ettiğini iddia eden tipler aslında bu şehrin katilleriydi. 

Ta ki Mardin’e Vali Tuncay Akkoyun atanana kadar 

Ta ki Mardin Spor şampiyon olana kadar

Ta ki Fehim Adak , Süleyman Bölünmez , Şakir Nuhoğlu’dan sonra gönül hizmeti arenasına Ömer Özel çıkana kadar 

Gelelim 3 isim manşetini yazma nedenime…

Vali Tuncay Akkoyun göreve geldiğinde geçmiş bürokrasi yönetiminin bıraktığı çirkin bir enkaz vardı. Bunu toparlamak çok kolay değildi. Ayrıca Mardin siyasi serttir, feodal içeriklidir, çirkin üsluplu ve kirli niyetlidir. Kumpas zeminleri üzerine inşa edilmiştir. Hizmet niyeti ve bilinci yoktur. Çok bilmişlik ve cahillik vardır. Proje Mroje kimsenin umurunda değildir. Tarihi, kültürü, şehrin alt yapısı, üst yapısı, açlık sefalet işsizlik kimsenin umurunda değildir. Fırsatçılık üst seviyededir. 

E böyle bir tabloda bu şehirde Vali olarak çalışmak mümkün değildi. Ama sabırlı yönetim politikası ile Vali Akkoyun bu kangren olmuş sorunu tedavi etmeyi kısmen başardı ve sağlıklı bir pozitif değişim ve düzenek oturtma sürecini başlattı. Ne devletin şerefini, ne de Erdoğan siyasetinin hasar görme tavizini kimseye vermedi. Bu da şimdiki dönemde Mardin’in fabrika ayarlarına yeniden dönmesine umut oldu.

Gelelim Mardin Spor’a … bu şehir takımını çok seviyor. Futbol bu şehirde ilaçtır. Talihsiz düşüşlerin ardından bal liginden 1. Ci lige çıktı. Başkan Rıdvan Aşar ve yönetiminin, teknik kadronun ve aslan yürekli futbolcuların ortaya koydukları tablo, Mardin’i bir anda birbirine yeniden kenetlendi ve şimdi bu güzelliğin zafer sarhoşluğunu hepimiz yaşıyoruz. Ama sahada 11 oyuncu değil, 12 oyuncu vardı. Ana forvet yine Vali Tuncay Akkoyun’du 

Sıra Ömer Özel’de …
Mardin tarihinde adını kalıcı olarak yazdıran ender isimler vardır. Bunlar hizmetleriyle ve toplumun istikbaline yön veren yönleriyle kalbimizde ayrı bir yerde duruyorlar. Örneğin Fehim Adak - Süleyman Bölünmez- Şakir Nuhoğlu - ve nihayet genç bir yürek girdi bu listeye. Adı Ömer Özel. Dün eğitim kompleksi temeliyle hafızalardan silinmeyecek bir hizmete daha imza attı. Aslında bir tarihe imza koydu. O törende yanı başında bir abi gibi yine Vali Tuncay Akkoyun vardı. 

Demek ki bu şehirde efsane olmak için Erdoğan güzellemesi yapmak değilmiş mesele. Köfteden sosyal medya ziyaret fotolarıda bir işe yaramıyormuş. Demek ki küçük dağları ben yarattım felsefesi boş egoymuş.

Demek ki neymiş ??? Bir şehir yeniden ayağa kalkabiliyormuş…

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BERFİN AĞAR TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
BERFİN AĞAR TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
PETROL ORTAOKULU TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
PETROL ORTAOKULU TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU