MENFAAT AMAÇLI YARDIMLAŞMA
Murat ÇUHADAR

MENFAAT AMAÇLI YARDIMLAŞMA

Bu içerik 270 kez okundu.

MENFAAT AMAÇLI YARDIMLAŞMA

İnsanoğlu genelde yaptığı yardım ve yardımlaşmayı direk yardım amaçlı değilde çıkar amaçlı yapmaktadır. Allah için yaptığını iddia ettiği yardımlarda bile aslında yardım amacı ya cenneti kazanmak, ya da günahlarından arınmak içindir. Yani çıkarsız umarsız ve sadece yardım etmiş olmak için yardım etmez. İşte bu yüzden çoğu insan yardımlaşmanın hazzına varamaz.

İnsanın insan için yaptığı yardım ve yardımlaşmada ise durum çok daha vahimdir. Karşısındakini kendine teslim almak için yardım eder. Onu ezmek için yardım eder. Minnet duyurmak için yardım eder. Yüzüne vurarak onu ezmek veya satın almak için yardım eder. Ondan istediğini yada beklediğini satın almak için yardım eder. Yardımı silah olarak kullanmak ve karşısındakini istediği kalıba sokmak için yardım eder. Kısacası illa ki bir hesabı vardır ve onun için yardım eder. Bu durumda da yine yardım eden kişi, gerçek yardım ve yardımlaşmanın hazzına ve hayrına asla varamaz. Sonuç kendisi için hüsran olur ve o yardım kişinin kendisine hüzün olarak geri döner.

Yardım dediğim olay sadece maddi anlamdaki yardım değildir. Yardım inanılmaz geniş bir kavramdır. Bazen bir hatır telefonu bile yardımların en büyüğüdür.

Yardım kişinin gönül yüceliğinin hak çizgisindeki seviyesinin ölçütüdür. Yardım duygun kadar Allah’a yakınsındır.

Bir yetimin başını okşamak, nedensiz ve tanımadığın bir insana vereceğin selam bile belki de bir insanın ruhunun iyileşmesine yarayacak en büyük şifa ilacıdır.

Elinde bir ekmekle evine giderken yolda o ekmeğin bir parçasını biriyle paylaşmak o kadar önemli bir bereket yardımıdır ki ah insan keşke bunu anlasa.

Yardım kibir sebebi olmamalıdır. O zaman Allah’ın gazabı coşar. Belki de içimizdeki yardım duygusunu temizleyemediğimiz için başımıza onca haller gelmektedir.

Edep taşıyan, iman taşıyan ve ahlak taşıyan insan yardımın ne olduğunu bilir. Bu duygulardan eksik kalanlara ise ALLAH YARDIM ETSİN…

 

Murat ÇUHADAR

Türkiye’nin Yaşam Koçu

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
KOZLUK'TA TAZİYE EVLERİNDE SADECE ÇORBA İKRAM EDİLECEK
KOZLUK'TA TAZİYE EVLERİNDE SADECE ÇORBA İKRAM EDİLECEK
Yaşama tutunamadı!
Yaşama tutunamadı!