İSTANBUL’DAKİ MARDİNLİLER NEDİM KAYA İLE YENİ DÖNEME GİRDİ
Murat ÇUHADAR

İSTANBUL’DAKİ MARDİNLİLER NEDİM KAYA İLE YENİ DÖNEME GİRDİ

Bu içerik 662 kez okundu.

Sivil Toplum Kuruluşu özellikle Büyükşehir gibi merkezlerde hayati önem taşımaktadır. Özellikle hemşeri dayanışması, kültür zenginliklerinin devamı ve yaygınlaştırılması, düğün, cenaze gibi duygu durumlarının birleştirici olması yönüyle gurbette yaşayan herkesin önemli bir aile çatısıdır. Bu kuruluşlarımızda bazen dertlere deva aranır, bazen öğrenci okutulur ve hatta bazen istihdam sorunları çözülmeye gayret edilir.

İstanbul’da Marev bu oluşumlar arasında en önemli öncülüğü Rahmetli İbrahim Özlen ile başlatmış ve günümüze kadar değişen yönetimlerle birlikte gayretli ve güzel çalışmalar gerçekleştirmiştir. İstanbul Mardinlileri denince akla 2 İbrahim gelir. Birincisi Marev Başkanı Rahmetli İbrahim Özlen, diğeri ise Mardin federasyonu Kurucu Genel Başkanı olan İbrahim Biter’dir. Son dönemlerde ise İstanbul’un Mardinliler vizyonuna yakışan bir isim daha eklendi o da Nedim Kaya. Geçtiğimiz günlerde Nedim Kaya yeniden Mardinliler Derneğinin Genel Başkanlığına seçildi. Kişisel özelliklerini saymaya hiç gerek yok. Mardine yakışır ve sağlam bir toplum ağabeyi olarak tüm mütevazı, edepli, adap bilen, uzlaştırıcı, tatlı dilli, görmüş geçirmiş, yaşam deneyimi yüksek, muhteşem bir ticaret aktörü ve daha birçok istisnai yönüyle artık yeni dönemin Mardin Temsilcisi. Lazım olanda buydu zaten. Sivil Toplum Kuruluşu şov amaçlı yapıldığında ömrü çok kısadır. Hatta kurucularının ismi asla kalıcı kalmaz. Baksanıza Rahmetli İbrahim Özlen unutuldu mu hiç? Ya da Allah uzun ömür versin İbrahim Biter unutulacak bir isim mi? Şimdi de STK alanında Nedim Kaya unutulmayacak isimler arasında.

Herkesin ihtiyacı olan en önemli şey edeptir. Ahlak ’tır. Haysiyet ve onur ’dur. Yoksa paran olmuş, lüks araban olmuş, işçilerin var diye Başkan olamaz kimse. Hayatında 2 kitap okumamış, iki kelimeye dans ettiremeyen, tek amacı birileri ona sayın başkan desin, yâda facebook sayfalarında 30 liralık plaketlerle ego tatmin ederek isminizi hafızalara ve yüreklere kazıtamazsınız. Haa bide bu halinizle istediğiniz kadar iktidar partilerinin kıçını yalayın yine de kimse sizi aday etmez.

İşte insan olmak gerçekten bir sanat’tır ve çok şükür bu sanatın ustaları İbrahim Biter, Nedim Kaya gibi toplumda kalıcılık unsuru taşıyan insanlarımız vardır. Mardin harika insanlar ile doludur. Muhteşem kadınları vardır, delikanlı gençleri ile meşhurdur. Dünya’ya ismimizi duyuran İsmet Yedikardeş gibi, Edep ve Adap timsali Doğan Bekin gibi, Toplum ağabeyi Adnan Bayraktar gibi ve daha isimlerini sayamayacağım kadar çok muhteşem abilerimiz, ablalarımız ve gençlerimiz vardır.  Arada tenekelerde var tabi. Maydonoz olmayı seven, ideolojik kahpelik peşinde koşan, hamam tellalı gibi dedikodu ve ego sevdalısı, altındaki araba ve markalı kıyafetiyle şebek olan gibilerde var ve her zaman olacak. Eee bu da çok normal. Çünkü her evin bir TUVALETİ vardır. Sadece şunu söylemek istiyorum. Meydan boş değil beyler. Mardin gerçek haliyle temsil edilecek ve hepimiz bu cennet vatana hizmet edeceğiz.

Son olarak sevgili gazeteci abim Remzi Tanış ise başlayacağı Mardin İnsan belgeselleri projesinin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MUHTAR RÜZGÂR’DAN TEŞEKKÜR
MUHTAR RÜZGÂR’DAN TEŞEKKÜR
BEDENİN GÜÇLÜ DİLİ
BEDENİN GÜÇLÜ DİLİ