BAB-IL ŞARK MARDİN BELGESELİNDE YILDIZLAR GEÇİDİ
Murat ÇUHADAR

BAB-IL ŞARK MARDİN BELGESELİNDE YILDIZLAR GEÇİDİ

Bu içerik 149 kez okundu.

Türkiye’nin Yaşam Koçu Murat Çuhadar tarafından çekimleri tamamlanan Bab-ıl Şark Mardin Belgeseli yurt içi ve yurt dışında seyircisiyle buluşacak.

16 Eylül’de Galası yapılacak olan Belgesel Filmi, Galanın ardından yurt içinde ve yurt dışında seri organizasyonlar ile Gala turuna devam edecek. You Tube kanalının yanı sıra bir çok uluslararası yayın platformlarında da gösterime girecek olan belgesel Mardin’in yeni vizyon lansmanını üstlenmiş durumda.

Artuklu, Midyat ve Nusaybin ağırlıklı işlenen tarih kentinde şehir dokusunun temel özelliklerine geniş vurgu yapıldı.

Dara Antik Kent, Kasımiye Medresesi, Mor Yakup Kilisesi gibi tarih geçmişi asırlar öncesine dayalı yapıların yanı sıra, Sultan Şeyhmus Külliyesi, Sahabi Mezarları ve artuklu Devleti Kurucusunun mezarına dair geniş yer verildi.

Müzik alanında Hasan Köle, Mahmut Mardinli, A.Kerim Çuha’nın yanı sıra son dönemin yıldız isimlerinden olan Rezan Koç belgeseldeki yerini aldı.

Gastronomi ve Mutfak Kültürü zenginliğini ise Şehir Restaurantı Konseptinde Dafne Restaurant vizyon temsilciliğini üstlenirken, Tarihi Kent Konseptinde ise Lolee Restaurant şehrin gözde mekanı olarak belgeseldeki yerini aldı. Mahalli Yemeklerin sunumunda halk tabanlı işletme öncülüğünde Hanife Sultan Ev Yemekleri işletmesi de belgeselin marka yüzü oldu.

Yurt Dışı Gala ve Tanıtım çalışmalarına hazırlanan Belgeselin Mimarı Murat Çuhadar yıl sonuna kadar Belgeseli 10 ülke de seyre sunacağını açıkladı.

16 Mayıs 2023 günü Gala programı ile start alacak tur programları için bir çok üniversite ve sivil toplum kuruluşları Mardin belgeselinin lansman paydaşı olmaya hazırlanıyor.

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
KOZLUK'TA TAZİYE EVLERİNDE SADECE ÇORBA İKRAM EDİLECEK
KOZLUK'TA TAZİYE EVLERİNDE SADECE ÇORBA İKRAM EDİLECEK
Yaşama tutunamadı!
Yaşama tutunamadı!