MİDYAT’TA LİYAKAT FARKI
Murat ÇUHADAR

MİDYAT’TA LİYAKAT FARKI

Bu içerik 177 kez okundu.

Tarih, Kültür, Medeniyet ve Turizm şehri Mardin’in Tarihi bölümü olan Artuklu yani Eski Mardin’in bakımsızlık ve kargaşa içerikli halinin, köhneyen ve tahrip olan yapısının içler acısı hali günden güne ağırlaşarak devam etmekte ve bir tarihin, medeniyetlere başkentlik yapan özelliklerle dolu alanın özellik yitirişini ciğerlerimiz parçalanarak izlerken, Turizm alanında atağa çıkan Midyat’ın günden güne parlayan yıldızını izlemek acımızı bir nebze bile olsa dindirmektedir.

Midyat liyakatla kurtuldu ve Midyat Liyakat ile kendini buldu. Bu meseleye part olarak bakmak büyük hata olur. Ak Parti iktidarına mensup Veysi Şahin’in Belediye Başkanlığı vizyonundaki liyakat tarih kenti Midyat’ı Turizm öncüsü ve alan lideri yapmaya yetti.

Bilinçli ve deneyimli isimler hangi görüşe sahip olursa olsunlar hakettikleri yerde görev almalılar. Aksi halde Eski Mardin’in başına gelenler, Midyat ve diğer özellikli ilçelerinde başına gelebilir.

Veysi Şahin bölgenin önemli isimlerinden ve büyük ailelerinden birisidir. Feodal yapı ile değil, bilim ahlakı ve İnsani ahlak üzerinde hareket eden bir yaşam geçmişine sahiptir.

İnşaat Mühendisi, Dünya’yı gezen, bilime ve eğitime önem veren ve bunların dışında şehrin tamamına hakim olma konusunda sahada çalışmış geçmiş dönem Milletvekilidir. Siyaset, Bürokrasi, İş Dünyası ve Sosyal yaşam yönetim becerisi bu denli yüksek birisinin, şimdi de Belediye Başkanlığı yapıyor olması elbette Midyat’ın şahlanması demek olacaktır.

Kurduğu sempatik ilişkilerle geniş bir taban oluşturan Veysi Şahin bölge ve Türkiye vizyonu için önemli bir örnektir.

Ak Parti kongre sürecine girdi. Gerek İl İlçe Başkanlıkları, Gerek Belediye Başkanlıkları, Gerek Parti kademeleri ve Meclis üyelikleri belirlemelerinde son dönemlerde yapılan hatalı atamalar ve para siyasetinin oluşmasına neden olan açıklar devam ederse vay memleketin haline.

Eğer aynı liyakatsız kişiler üzerinde hizmet etme devamı altında köhneyen yapıya maşalık yapılacaksa vay milletimizin haline.

Eğer Liyakat ve Tecrübeye yine önem verilmeyecekse, o zaman Mardin HDP’ye hayırlı olsun diyelim ve yerimizde oturup olan biteni seyretmeye devam edelim.

Köprüden önce son çıkıştayız. Mardin siyasetinin, sanayi gelişiminin, kültür ataklarının, vizyon şahlanmasının gerçekleşmesi ve bu konuda Veysi Şahin gibi deneyimli ve liyakatlı isimlerin siyaset hocalığı alanında meydana çıkması gerekmektedir.

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
KOZLUK'TA TAZİYE EVLERİNDE SADECE ÇORBA İKRAM EDİLECEK
KOZLUK'TA TAZİYE EVLERİNDE SADECE ÇORBA İKRAM EDİLECEK
Yaşama tutunamadı!
Yaşama tutunamadı!