Siirt Enerjide Türkiye’ye Örnek Oldu

Siirt Türkiye’ye Örnek Oldu: Kayıp-Kaçak Oranı Yüzde 6’ya Geriledi.

Siirt Enerjide Türkiye’ye Örnek Oldu
Bu içerik 163 kez okundu.

Dicle Elektrik, Siirt’te yürüttüğü yoğun altyapı yatırımları ve saha çalışmalarıyla kayıp-kaçak oranını Türkiye ortalamasının altına düşürdü. İl genelinde oran yüzde 8 seviyelerine gerilerken, kent merkezinde ise yüzde 6’ya kadar indi. Böylece Siirt, yaklaşık yüzde 9-10 seviyesindeki Türkiye ortalamasının altına inerek örnek bir il konumuna geldi.

Şirket, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefi doğrultusunda kaçak elektrikle mücadelede önemli bir eşiği daha aşmış oldu. Sorumluluk alanındaki 6 il arasında yer alan Siirt’te elde edilen başarı, planlı yatırımlar ve teknoloji destekli uygulamalar sayesinde gerçekleşti.

5,5 Milyar TL’lik Yatırım

Dicle Elektrik Siirt İl Müdürü Ali İhsan Aydın, başarının tesadüf olmadığını belirterek, 2013 yılındaki özelleşmeden bu yana yalnızca Siirt için yaklaşık 5 milyar TL’lik altyapı yatırımı yapıldığını söyledi. Aydın, 2026 yılı yatırımlarıyla birlikte bu rakamın 5,5 milyar TL’ye ulaşacağını ifade etti. Akıllı sayaç uygulamaları, teknoloji destekli saha denetimleri ve modern altyapı çalışmaları sayesinde kayıp-kaçak oranında ciddi düşüş sağlandığını vurgulayan Aydın, “Bugün geldiğimiz noktada Türkiye ortalamasının altındaki bu başarı hem arz güvenliğini artırıyor hem de tüm tüketicilerimizin üzerindeki yükü hafifletiyor. Aynı zamanda ülke ekonomisine de doğrudan katkı sağlıyoruz. Siirt’in Türkiye’ye örnek bir il olması hepimizi son derece mutlu etti” dedi.

Bölge Geneline Yayılacak

Şirket yetkilileri, Siirt’te elde edilen başarının bölge geneline yayılması için çalışmaların aralıksız süreceğini belirtti. Yatırım, teknoloji ve saha emeğinin birleşimiyle sağlanan bu düşüşün, enerji dağıtımında sürdürülebilir kalite anlayışının bir göstergesi olduğu ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
İŞ ADAMI BAKAÇ’TAN TURİZM ÇAĞRISI
İŞ ADAMI BAKAÇ’TAN TURİZM ÇAĞRISI
İki Genç Öğretmen Hayatını Kaybetti
İki Genç Öğretmen Hayatını Kaybetti