Nitelikli İş Gücü İçin Eğitim
Bayram Demirhan, Batman iş dünyasının önemli sorunları arasında nitelikli iş gücü eksikliğinin bulunduğunu belirtti. Kentte işletme ve fabrikaların yetişmiş personel bulmakta zorlandığını ifade eden Demirhan, iş arayan gençlerle iş dünyasının ihtiyaçlarını buluşturacak bir sistem oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda BATSO bünyesinde, sektörlerin ihtiyaçlarına göre profesyonel ara eleman yetiştirilmesine yönelik kurslar açılması planlanıyor. Eğitimlerini tamamlayan gençlerin doğrudan işletme ve fabrikalarda istihdam edilmesini sağlayacak bir model oluşturulması hedefleniyor.
Yerli Üretime Destek
Demirhan’ın açıkladığı bir diğer proje ise Batman’da üretim yapan firmaların desteklenmesine yönelik. Proje kapsamında firmaların markalaşması, üretim kapasitelerinin artırılması ve ürünlerin Türkiye genelinde ve uluslararası pazarlarda daha geniş kitlelere ulaştırılması için destek mekanizmaları oluşturulması planlanıyor.
Hedef: Daha Fazla Üretim ve İstihdam
Projelerle hem iş dünyasının nitelikli personel ihtiyacının karşılanması hem de Batman’daki üretim kapasitesinin ve firmaların rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor. Demirhan, üretim yapan işletmelerin büyümesinin kent ekonomisine ve istihdama doğrudan katkı sağlayacağını belirterek, Batman’ın üretim ve istihdam kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.
