HDP genel merkezinin tüm kentlerde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelme programları kapsamında Cumartesi günüde bir buluşma gerçekleştirecek.
Buluşmaya davet çalışmaları kapsamında İl Eş Başkanı Hürriyet Kaytar, HDP PM üyesi ve HDP STK ve Siyasi Partiler komisyonu üyesi Av. Mehmet Raci Bilici, Batman Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, DBP PM üyesi Nurten Üzümcü ve il yöneticilerinden oluşan heyet Batman Barış Anneleri, Mebya-Der, TMMOB, Batman Eczacılar Odası, ÖHD, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Ahmede Xane, Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanlığı, İHD ve Batman Ticaret Borsasını ziyaret ettiler.
Ziyaretlerde partilerinin demokratik ve sivil toplum inşasına bakış açısı, STK’lerin bu inşaya katkı süreçleri, mücadele hattının bir arada yürütülmesi ve süreç değerlendirmeleri gibi konular değerlendirildi. Heyet Cumartesi günü yapacağı buluşmaya tüm sivil toplum kuruluşlarını beklediklerini belirttiler. Heyet adına konuşan İl Es Başkanı Hürriyet Kaytar; “Partimiz kutuplaşmış, dar ve alternatif olamayan iki sistemin dışında kalarak tüm ülkede barış, adalet ve eşitliğin adresi olmuştur. Bu da çok yönlü bir mücadele gerektiriyor. Bunlardan en önemlisi de sivil toplumdur. Bizler de bunun önemini en iyi bilenler olarak Batmanda bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Alternatifleri konuşmak, eksiklikleri tartışmak ve önümüzdeki sürecin savaşsız, krizsiz ve adil bir süreç olarak inşa edilmesi adına tüm STK’ları Cumartesi günü buluşmamıza bekliyoruz. “ sözleriyle tüm kurumları davet etti. Heyet ziyaretlerine yarın da devam edecek.
