“ÜRETİM DURMAMALI, İSTİHDAM KORUNMALI”

​Batman’da faaliyet gösteren 21 bims fabrikasının taşınmasına yönelik karara tepki gösteren Hüseyin Yaşar, kararın yeniden değerlendirilmesini isteyerek istihdamın korunması ve üretimin devam etmesi çağrısında bulundu.

“ÜRETİM DURMAMALI, İSTİHDAM KORUNMALI”
Bu içerik 55 kez okundu.

Batman’da faaliyet gösteren bims üretim tesislerinin taşınmasına yönelik karar, kent ekonomisi ve istihdam üzerindeki olası etkileriyle gündeme geldi. Yeni partili Hüseyin Yaşar, söz konusu kararın üreticileri, çalışanları ve sektörle bağlantılı birçok işletmeyi olumsuz etkileyebileceğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

“21 FABRİKANIN TAŞINMASI CİDDİ KAYIPLARA YOL AÇABİLİR”

Batman’da faaliyet gösteren 21 bims fabrikasının yıllardır bölgede üretim yaptığını ve milyonlarca liralık yatırım gerçekleştirdiğini hatırlatan Yaşar, işletmelerin taşınmasının ciddi ekonomik sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Yaşar, fabrikalar için geçmiş beş yılı kapsayacak şekilde fabrika başına 125 bin lira kira ödendiğini de dile getirdi. Üreticilerin, taşınmaları istenen yeni alanın uzak ve kayalık olması nedeniyle ekonomik kayıplar yaşayabileceklerini belirttiklerini aktaran Yaşar, üretimin durması durumunda yalnızca fabrika çalışanlarının değil, nakliyecilerin, tedarikçilerin ve sektörden geçimini sağlayan diğer kesimlerin de etkileneceğini kaydetti.

“15 BİN KİŞİ MAĞDUR OLABİLİR”

Üreticilerin verdiği bilgilere göre, sektörde yaklaşık 5 bin kişi doğrudan etkilenirken, dolaylı etkilerle birlikte mağduriyetin 15 bin kişiye ulaşabileceği öne sürülüyor. Ayrıca bölgeye günlük yaklaşık 300 tırın giriş çıkış yaptığı belirtiliyor. Belediyenin çevreyi ve insan sağlığını koruma amacıyla hareket etmesini anlayışla karşıladıklarını ifade eden Yaşar, çevresel hassasiyetlerle ekonomik faaliyetlerin devamlılığının birlikte ele alınması gerektiğini vurguladı.

“ORTAK BİR ÇÖZÜM BULUNMALI”

Batman ekonomisinin zarar görmemesi ve işsizliğin artmaması gerektiğini belirten Hüseyin Yaşar, kararın yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Batman ekonomisinin zarar görmemesi ve işsizliğin daha da artmaması için bu karardan bir an önce vazgeçilmeli, işletmelerin mağduriyetini giderecek ve üretimin devamını sağlayacak ortak bir çözüm bulunmalıdır.”Yaşar, hem çevrenin korunmasını hem de istihdamın devamını sağlayacak bir çözümün geliştirilmesinin Batman’ın ekonomik geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Lorin Toprak, Batman İç Mimarlar Odası Temsilcisi oldu
Lorin Toprak, Batman İç Mimarlar Odası Temsilcisi oldu
BU PROJEYLE KOMŞULARIN YÜZÜ GÜLÜYOR
BU PROJEYLE KOMŞULARIN YÜZÜ GÜLÜYOR