Batman Hava ve Doğa Sporları Kulübü, Siirt’ten gelen pilotlarla birlikte Mereto Dağı’nda yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirdi. Elverişli hava koşulları ve eşsiz manzara eşliğinde yapılan uçuşlar keyifli anlara sahne olurken, kalkış alanındaki fiziki koşullar yeniden gündeme geldi.
KALKIŞ ALANI İÇİN DÜZENLEME ÇAĞRISI
Batman Hava ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Zeynelabidin Adanır, uçuşun sorunsuz ve keyifli geçtiğini ancak kalkış alanındaki taşlı ve engebeli zeminin sporcu güvenliği açısından risk oluşturduğunu belirtti. Adanır, geçen yıl Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) tarafından tescillendiği belirtilen kalkış alanının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Pilotların güvenli bir şekilde uçuş gerçekleştirebilmesi için alanda gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen Adanır, yetkililere çağrıda bulundu.
“GÜVENLİ UÇUŞ HEPİMİZİN SORUMLULUĞU”
Mereto Dağı’nın yamaç paraşütü ve doğa sporları açısından önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Adanır, sporcuların güvenliğinin öncelikli olması gerektiğini vurguladı. Adanır, “Gökyüzü hepimizin, güvenli uçuş hepimizin sorumluluğu” mesajıyla kalkış alanının iyileştirilmesi ve güvenli uçuş koşullarının sağlanması çağrısını yineledi.
