Korkmaz ve Demir satışlara tepki gösterdi

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, mülkiyeti Batman Belediyesine ait 11 parseli satışa çıkarıldığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Korkmaz ve Demir satışlara tepki gösterdi
Bu içerik 482 kez okundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Batman Belediyesi’ne ait arazileri usulsüz satışa çıkarıldığını ileri sürerek kentte bulunan bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP İl Eşbaşkanları Hürriyet Kaytar ve Hüseyin Sarık katıldı. Görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz,  belediyeye ait 11 arsayı satışa çıkardığını aktardı. Korkmaz; “Atanan kayyımlar, halkın gayrimenkullerini ve taşınmazlarını yandaşlarına peşkeş çekti. Bu halkın değerlerini korumanın verdiği sorumluluk ile bu talanı teşhir edip, hukuki mücadele vereceğiz. Halkla beraber bu talanın önüne geçeceği” dedi.

“RANT ALANLARI YARATILIYOR”

 Eşbaşkan Mehmet Demir ise; “Bunların bazıları belediye hizmet alanları olarak belirlenmiş, bazıları da belediye hizmet alanları olarak planlamaktaydı. Rant zihniyeti her yerlerine o kadar sinmiş ki yapabilseler belediye hizmet binasını, ana binayı dahi satarlar. Bizce bir kente yapılacak en büyük ihanetlerden biri, belediye hizmet alanlarının, sosyal donatı alanların satışa çıkarılmasıdır, Birilerine peşkeş çekilmesidir. Belediyenin temel görevi kamu hizmetidir, halka hizmettir. Kaynaklarının ranta dönüştürülmesi birilerinin zengin edilmesi değildir, halkın hizmetine harcanmasıdır. Batman’daki tüm kurumların ihtiyaçları, Batman Belediyesi’nin bütçesinden karşılanarak ve belediye ihalelerinin çoğunu pazarlık usulü ile rekabet koşulları oluşturulmadan, birilerine rant alanları yaratarak belediyeyi borç batağına sürüklemeleri yetmiyormuş gibi, belediye hizmet alanlarını da satarak, giderayak elde ne varsa hepsini götürmeye çalışmaları utanç duyulacak bir durumdur” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Lorin Toprak, Batman İç Mimarlar Odası Temsilcisi oldu
Lorin Toprak, Batman İç Mimarlar Odası Temsilcisi oldu
BU PROJEYLE KOMŞULARIN YÜZÜ GÜLÜYOR
BU PROJEYLE KOMŞULARIN YÜZÜ GÜLÜYOR