“BATMAN EKONOMİSİ TEHLİKE ALTINDA”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, beraberindeki parti heyeti ile Batman Tekstil Sanayi İşadamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk’ü ziyaret etti.

“BATMAN EKONOMİSİ TEHLİKE ALTINDA”
Bu içerik 673 kez okundu.

Ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman’da 25 bin kişinin çalıştığı tekstil sektörü tam anlamı ile şehrin ekonomisinin temelini oluşturuyor. Pandemi ile birlikte azalan siparişler, döviz fiyatlarındaki dalgalanma, belirsizlik ortamı ile birlikte birçok tekstil işletmesinin faaliyetlerini tamamen durdurmuş bazısı da yarı oranda azaltmak zorunda kalmış. Çalışan işletmeler ise ancak faturalarını ödeyebildiklerini belirtiyor. Tekstil sektörünün zorluklarla karşılaşması yüzde 30’a varan işsizlik oranlarına sahip olan Batman’ın ekonomisinin tehlikeye girmesine neden oluyor. Vatandaşlarımız zaten her gün yeni zam haberleri ile uyanıyor. Bir de işini kaybetmeleri durumunda ağır sonuçlarla karşılaşabiliriz. Ülkemizin her yanından gelen yoksulluk intiharları haberlerinin bizi derinden üzdüğü bir noktada 25 bin kişiye iş veren sektöre yönelik ciddi desteklere ihtiyaç var. Tek bir vatandaşımızın dahi işini kaybetmesini, evine ekmek götürememesini göze alamayız.” dedi.

“BATMAN’IN NEDEN ÖNEMLİ GİYİM MARKASI YOK”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman’da 300’e yakın tekstil işletmesi bulunuyor ancak bu işletmeler genellikle başka büyük markalar için üretim yapıyor. Tekstil sektöründe katma değeri artırmak, şehrin ekonomisine ve bilinirliğine katkı sağlamak için tekstilciler mutlaka elini taşın altına koyarak ülkemizde hatta yurt dışında bilinen birkaç giyim markası ortaya çıkarabilmelidir. İşletme, personel, altyapı gibi unsurların birçoğuna sahibiz. Ancak bu potansiyeli markalaşma için tam olarak kullanamıyoruz. Pandeminin sona ermesiyle birlikte tekstilciler mutlaka markalaşma çalışmalarına ağırlık vermelidir.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Fahrettin Kağba’dan 19 Ekim Mesajı
Fahrettin Kağba’dan 19 Ekim Mesajı
İzzet Akdağ, Başakşehir Mahallesi Muhtarlığına Adaylığını Açıkladı
İzzet Akdağ, Başakşehir Mahallesi Muhtarlığına Adaylığını Açıkladı