"Devletin görevi yasaklamak değil, denetlemek, koordine etmektir."

"Devletin görevi yasaklamak değil, denetlemek, koordine etmektir."

Bu içerik 1314 kez okundu.
 
"Devletin görevi yasaklamak değil, denetlemek, koordine etmektir."
Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı,
Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen gündemle ilgili yaptığı açıklamada
"Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, bu salgının getirdiği zorluklar dayanışma ile aşılabilir.
Dayanışma ve yardımlaşma kanallarının yasaklanması değil, arttırılması ve güçlendirilmesi gerekir. Devletin yapacağı şey bunları yasaklamak değil, desteklemek, denetlemek ve koordine etmektir. İçişleri Bakanlığının yasağı, Yardım Toplama Kanunu açısından doğru gözükebilir ama diğer yanda Belediyeler ve Büyükşehirler yasası var ve bu iki yasa da özel yasa oldukları için uygulamada öncelikli yasa olarak kabul edilirler. Belediyelerin bağış kabul etme yetkilerinin varlığı, buna dair kampanya ve benzeri koordine yetkisini de içerir.
Bir an için Bakanlık haklı olsa bile, yapılması gereken yasaklama, hesaplara el koyma değil, eksikliklerin tamamlanması için ilgili belediyelerin dikkatini çekmek olmalıdır.
Yerel yönetimler devlet içinde devlet değil, devletin bir parçasıdır. Yasayla yetkileri belirlenmiş, merkezi hükümetin denetimi altında çalışan belediyelerin adeta paralel yapılar olduğu iddiası kabul edilemez." dedi.
MEHMET EMİN EKMEN
Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı
Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Fahrettin Kağba’dan 19 Ekim Mesajı
Fahrettin Kağba’dan 19 Ekim Mesajı
İzzet Akdağ, Başakşehir Mahallesi Muhtarlığına Adaylığını Açıkladı
İzzet Akdağ, Başakşehir Mahallesi Muhtarlığına Adaylığını Açıkladı