MESLEKİ EĞİTİME SANATSAL DOKUNUŞ

'Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi' kapsamında meslek lisesi öğrencileri ile güzel sanatlar lisesi öğrencileri sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması için bir araya geldi.

MESLEKİ EĞİTİME SANATSAL DOKUNUŞ
Bu içerik 261 kez okundu.

Okullar arasındaki farklılıkları azaltmak ve Mesleki Eğitimin kalitesini artırmak amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullarda öğrenim gören öğrencilerin, kendi illerindeki Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından, öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması boyutlarında gerçekleştirilecek iki aylık uzaktan ve yüz yüze eğitim çalışmaları başladı.

İlimizde Proje kapsamında seçilen okullarda okuyan ve sanata ilgi duyan öğrencilerin sanatsal üretim yapacak hale gelmeleri, ortaya çıkacak ürünlerin çeşitli platformlarda sergilenmesi, derecelendirilmesi ve ödüllendirilmesi hedefleri bulunan bu çalışma ilimizde 5 okulda gerçekleştiriliyor.

Başlatılan bu çalışma, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki sanata ilgi duyan öğrencilerin, Güzel Sanatlar Liselerinin resim/müzik bölümünde öğrenim gören gönüllü öğrencileri ile bu okullardaki öğretmenleri kapsamaktadır.

Sanatsal bilgi ve deneyim aktarılmasının önemine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürümüz KURTARAN, bu çalışmanın startını ilgili okul öğretmen ve idarecileri ile yaptığı toplantılardan sonra vermişti.

Yüksek uygarlığın merdiveni sanattır diyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN: "Bu proje ile öğrencilerimizin var olan sanatsal yetenekleri ortaya çıkacak, meslek liseleri daha cazip hale gelecek ve meslek liseleri ile diğer okullar arasındaki fark azalacak, sosyal etkileşimleri daha sağlıklı olacak.

Bu proje Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilerin okula olan aidiyet duygularının güçlendirilmesi, akademik ve sosyal başarılarının artırılması, sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerlerinin geliştirilmesi, sanatsal alanlarda edindikleri yeni kazanımların mesleki alanlarına yansıtılması hedefleri ile çerçevelendirilmiştir.

Projemiz 2'si ilçe 3'ü merkez okulumuz olmak üzere toplam 5 okulumuzda uygulanacaktır. Bu 5 okulumuzun yönetici ve öğretmenleri refakatinde gönüllü öğrencileri ile Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesinin yönetici ve öğretmenleri refakatinde gönüllü öğrencilerini buluşturan etkinliğin sonunda resim ve müzik alanlarında yapılan çalışmalar sonucunda derece yapan öğrencilere çeşitli hediyeler verilecektir.

Ayrıca her iki alanda ilimizde ilk üç dereceye giren öğrencilerimize Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" verilecektir.

Etkinliğin tüm aşamalarında görev yapan tüm çalışma arkadaşlarımın 2 aylık çalışmaların sonucunda en güzel eserleri ortaya koyacaklarına inanıyorum. Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizlere her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Yaptığınız ve yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum.'' dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
“BELEDİYEDE ADİL DÜZEN GETİRMEYİ TAAHÜT EDİYORUZ”
“BELEDİYEDE ADİL DÜZEN GETİRMEYİ TAAHÜT EDİYORUZ”
“MUHTAR ADAYLARI OLARAK HALKIMIZA ÖZÜR BORÇLUYUZ”
“MUHTAR ADAYLARI OLARAK HALKIMIZA ÖZÜR BORÇLUYUZ”