Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) koordinasyonunda düzenlenen protokol, Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ile Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün ortaklığıyla yürütülecek. Projenin, Batman’daki iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik mesleki eğitimler sunarak istihdam olanaklarını artırmayı hedeflediği belirtildi.
VALİ CANALP, "EĞİTİM, İSTİHDAMIN ANAHTARIDIR"
Protokol imza töreninde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, mesleki eğitimin, nitelikli iş gücü yaratmada ve istihdamın artırılmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Canalp, bu iş birliğinin, Batman’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkı sunacağını ifade etti.
DİKAMEP kapsamında düzenlenecek eğitim programlarının, işverenlerin ihtiyaç duyduğu niteliklere uygun çalışanların yetiştirilmesine olanak sağlayacağı ve gençlerin iş gücü piyasasına entegrasyonunu kolaylaştıracağı belirtildi.