Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan CHP Batman Milletvekili adayı; "CHP teşkilat üyeleri ve Milletvekili adayımız Sn Hüseyin Yaşar'ın rozetlerini takdim ettiği Garzan Aşireti'ne bağlı Demirbilek ve Şirin aileleri Cumhuriyet Halk Partili oldu. Milletvekili adayımız Yaşar, katılımın ardından yaptığı konuşmasında:
Heyecanla ve gururla duyurmak istiyorum ki, DEMİRBİLEK ve ŞİRİN Aileleri de artık Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri! Demirbilek ve Şirin ailelerinin kıymetli ileri gelenleri ve kanaat önderleri hoş geldiniz.
Hemşerilerimizle birlikte, önce Batmanımızın ardından da ülkemizin daha adil, daha güçlü ve daha ileri bir geleceğe ulaşması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte, sevgi, hoşgörü ve birlik içinde daha güzel günler için yürüyeceğiz." dedi.